Hirdetés

2017. 11. 13.
Aldi üzletlánc

Az Aldi üzletlánc (az ALbrecht DIscount rövidítése) Európa vezető diszkontáruház-lánca. Magyarországon 2008 óta van jelen és több mint 120 egység található. A nyitvatartas24.hu oldalán az összes üzlethelyiség megtalálható friss nyitvatartási idővel és elérhetőséggel.

Az Aldi székhelye Németországban van és két külön hálózatból áll: az Aldi Nord (Észak - ALDI MARKT) és Aldi Süd (Dél - ALDI SÜD) vállalatból. A két csoportot eredetileg Theo Albrecht (1922–2010) és Karl Albrecht (1920–2014) alapító testvérpár irányította és azért került sor a szétválasztásra, mert a 70-es években összevesztek azon, hogy áruljanak cigarettát vagy sem az akkoriban még csak 300 üzlethelységből álló bolthálózatukban.

 

Az Aldi üzletlánc rövid története

 

1913: Az ALDI családi vállalkozás alapítása Essen-ben
1961: A két jogilag önálló ALDI-Észak és ALDI-Dél vállalatcsoport alapítása
1967: Az Aldi üzletlánc átveszi a Helmut Hofer által 1962-ben alapított üzletláncot
1980: A boltkoncepció bővítése – az akciós árucikkek kínálatának bővítése
1983: A hűtőpult bevezetése
1998: A mélyhűtött élelmiszer bevezetése
2001: Hetente 2 x akciós ajánlatok
2005: Belépés a szlovén és svájci piacra
2008: Az ALDI üzleteket nyit Magyarországon

 

Az Aldi üzletlánc nemzetközi szinten 7600 üzletet üzemeltet és nincs olyan ország hogy ne nyílna legalább egy hetente.

 

Az Aldi Nord Belgiumban, Hollandiában, Luxemburgban, Franciaországban, Spanyolországban, Portugáliában, Dániában és Lengyelországban van jelen. Az Aldi Süd ezzel szemben Ausztriára, az Egyesült Királyságra, Írországra, az USA-ra, Svájcra, Ausztráliára, Szlovéniára és hazánkra, Magyarországra fókuszál. Az Aldi Süd tervezi az olaszországi megjelenést is.

 

Az Aldi 2008. április 17-én nyitotta meg első öt magyarországi üzletét Debrecenben, Gyulán, Nyíregyházán, Pécsett és Piliscsabán. A médiában nem igazán keltett visszhangot az áruházlánc megjelenése Magyarországon, bár nem is igazán verte azt nagydobra.

Az egyik legdinamikusabban fejlődő üzletük Újlipótvárosban található. Itt vezették be először a kosaras vásárlást is.

 

A legtöbb Aldi üzlet egyszerű, előre elkészített tervek alapján épül, de néhány Aldi üzlet Budapest belvárosában bérlés útján került a céghez. Ilyen az újlipótvárosi, a Rákóczi úti, a Kerepesi úti és a Tálas utcai üzlet is. Arányait nézve egyébként az Aldi a “legvízfejűbb” diszkontlánc ugyanis minden negyedik üzlete a fővárosban található.

 

Németország legnagyobb és nemzetközileg is vezető diszkontáruházlánca nem ül tétlen a babérjain. A dinamikus expanziót Magyarországon is folytatja újabb üzletek nyitásával. Természetesen a nyitvatartas24.hu se rest és amint új egységet nyit az Aldi üzletlánc, mi már listáztuk is.

« vissza a kezdőlapra

Hirdetés