Hirdetés
Kezdőlap » Az új bejegyzésekre vonatkozó szabályok

Az új bejegyzésekre vonatkozó szabályok

A nyitvatartás24.hu-val pénzt tudsz keresni. Az alábbiakban összeállítottunk néhány fontos szabályt az új bejegyzésekre vonatkozóan.

Fontos: Vedd figyelembe a felhasználási feltételeket. Csak olyan adatokat szabad bejegyezni, amelyeket jogodban áll nyilvánosságra hozni és ezeket a jogokat átruházhatod ránk. Ilyen információforrás lehet például egy adott cég honlapja. Nem engedélyezett más jegyzékekből (pl. cégjegyzékekből, aranyoldalakról, telefonkönyvekből, stb.) adatokat kinyerni az adott jegyzék hozzájárulása nélkül.

1. Ne legyenek duplikátumok
Nem lehet olyan bejegyzést beírni, amely már szerepel a jegyzékben. Ajánlott a bejegyzési űrlapon a duplikátum-ellenőrzőt vagy pedig a kezdőlapon a keresőt használni. Kérünk, hogy figyelj az eltérő írásmódokra, mert pl. a "Mc-Donalds" és "Mc Donalds" eltérő írásmódja miatt két azonos bejegyzés nem érzékelhető duplikátumként.

2. Üzletenként egy bejegyzés
Ha egy üzlet különböző szolgáltatásokat is nyújt vagy pedig különböző gyártók márkái is szerepelnek kínálatában, akkor is csak egyszer szabad bejegyezni. Tehát például, ha egy írószerben bélyeget is árulnak és lottószelvényeket is, nem lehet postaként és lottózóként is feltüntetni. Természetesen ésszerű ezeket a szolgáltatásokat a megjegyzés mezőben és a kulcsszavak között is feltüntetni. Ugyanez vonatkozik a csoportos orvosi praxisokra. Kivételt képeznek ezen szabály alól azok a helyek, ahol a különböző szolgáltatások nyitvatartási ideje eltérő. Tehát például, ha egy benzinkút 0-24 nyitva van, azonban csak 8-16 óra között kínál csomagfelvételi szolgáltatást, úgy két bejegyzést is létre lehet hozni. Egy üzlethez, intézményhez legfeljebb három különálló bejegyzés létrehozását áll módunkban engedélyezni.

3. Hibajelentés új bejegyzés helyett
Amennyiben egy bejegyzésben hibát veszel észre, kérünk, hogy használd a "Hiba jelentése" funkciót. A hibát haladéktalanul javítani fogjuk. Kérünk, hogy ne küldj pótbejegyzést a hibás helyett, mert ez nagyon összezavarhatja azt, aki épp erre keres rá.

4. Csak nyitvatartási idők
Csak és kizárólag olyan üzletekről, hivatalokról és szolgáltatókról készülhet bejegyzés, amelyeknek igazi nyitvatartási ideje van. Nem engedélyezett telefonos, internetes, email vagy fax elérhetőségekről szóló bejegyzéseket létrehozni.

5. Korlátozott belépés
Egyes intézményeknek ugyan van állandó (a 4. pont alapján "igazi") nyitvatartási ideje, azonban csak korlátozott felhasználó- vagy vevőkör számára elérhető. Vannak például olyan üzletek vagy szolgáltatók, ahol a belépés csak 18 éves kor fölött megengedett, illetve olyan üzletek vagy szolgáltatók, amelyeknél előfeltétel a tagság (pl. klubok, egyesületek, nagykereskedések). Az ilyen jellegű helyek bejegyzése határozottan engedélyezett. A korlátozott belépésre vonatkozó utalás azonban nem hiányozhat a megjegyzés mezőből, amennyiben nem derül ki már a cégnévből egyértelműen.

6. Helymegjelölés
Csak olyan üzleteket, szolgáltatókat és hivatalokat szabad bejegyezni, amelyek állandó telephellyel rendelkeznek. Kizárólag telefonos elérhetőséggel rendelkező vagy helyszíni szolgáltatást nyújtó üzleteket illetve szolgáltatókat, mint például üzlethelyiséggel nem rendelkező kulcsmásolókat vagy telephely nélküli taxitársaságokat nem szabad bejegyezni. Kötelező tehát pontos címet megadni.

7. Üzletek, hivatalok és szolgáltatók
Minden olyan üzletet, hivatalt vagy szolgáltatót be lehet jegyezni, melyet a 8. pont nem tilt meg kifejezetten, és amelyre a többi feltétel teljesül.

8. Tiltott bejegyzések
 • Postaládák
 • Rendőrségek
 • Tűzoltóságok
 • Pénzautomaták
 • Cigarettaautomaták
 • Fénykép-automaták
 • Egyéb automaták
 • Panziók
 • Üdülők
 • Privát vendégszobák
 • Bordélyházak és prostituáltak
 • Szezonális vásárok, mint például karácsonyi vásár, húsvéti vásár stb.
 • Játszóterek, egyéb terek
 • Ünnepségek, búcsúk stb.
 • Nyilvános WC-k
 • Iskolák, egyészségügyi intézmények dolgozóinak fogadóórái
 • Állami és magántulajdonú intézmények alkalmazottai.


 • 9. Kérdések
  Amennyiben bizonytalan vagy egy bejegyzéssel kapcsolatban, nyugodtan kérdezz! Minden esetben gyors és kötelező érvényű választ adunk azzal kapcsolatban, hogy mit lehet bejegyezni és mit nem.

  10. Helyes nyitvatartási idők
  A legfontosabb szabály: mindegy, hogy milyen típusú üzletet, hivatalt vagy szolgáltatót jegyzel be - a nyitvatartási időnek stimmelnie kell és ellenőrizhető kell, hogy legyen. Feltételezett nyitvatartási időknek a jegyzékben helye nincs. Ha bizonytalan vagy, érdeklődj az üzletben, biztosan gyorsan és szívesen segítenek a helyes nyitva tartást tisztázni. A változó nyitvatartási időket, mint pl. a határozatlan idejű zárórákat a megjegyzés mezőben fel kell tüntetni.

  11. Szezonális nyitvatartási idők
  Amennyiben egy üzletnek szezonálisan változik a nyitva tartása, két (legfeljebb három) bejegyzést is létre lehet hozni. Például uszodák esetében. Fontos, hogy ebben az esetben már a címben (=üzletnév) megnevezzük a szezont a cím mögé írva, zárójelben. Ellenkező esetben később a listanézetben/keresőben nem lehet különbséget tenni és minden bejegyzésre külön rá kell kattintani, hogy meglássuk, melyik nyitva tartás, melyik szezonra vonatkozik. Tehát például: a cím/név mezőben "Mintauszoda április-október" valamint "Mintauszoda szeptember-március". Kérünk, hogy a szezonális nyitva tartás kifejezést ne tüntesd fel a megjegyzés mezőben!

  12. Egy cég részlegei
  Amennyiben egy cég különböző részlegekkel rendelkezik, melyeknek külön-külön nyitvatartási ideje van, úgy több (legfeljebb három) bejegyzést is létre lehet hozni. (Lásd a szabályzat 2. pontját.) Nagyon fontos azonban, hogy az adott részleg neve közvetlenül a bejegyzés címében (=cégnév) szerepeljen, hiszen a keresési találati listában mindig csak a cím szerepel. Zavaró lehet a felhasználók számára, ha a címben hiányzik a részleg megnevezése.

  Fontos: kérjük, vedd figyelembe a Felhasználási feltételeket. Csak olyan adatokat lehet bejegyezni, amelyeket jogodban áll nyilvánosságra hozni és a jogokat átruházhatod ránk. Ilyen például egy adott cég honlapja.

  A bejegyzések minőségéről

  a) A cégnévnek szerepelnie kell a címben. Tehát önmagában az "élelmiszerüzlet" cím nem engedélyezett, viszont az "Aldi (élelmiszer)" igen. Az üzlet pontosabb leírására a megjegyzés mező a legalkalmasabb. Amennyiben egy üzlet plázán vagy bevásárlóközponton belül található, azt kérjük a megjegyzés mezőben feltüntetni.

  b) Telefonszám, fax, honlap és kulcsszavak: Ajánljuk, hogy a bejegyzéseket a lehető legpontosabban hozd létre, különösen a keresőszavak esetében. A közeljövőben külön díjazást érnek majd ezek az adatok, ezért kézenfekvő már most hozzászokni a karbantartásukhoz.

  c) Ne legyenek rövidítések, figyeljünk a kis- és nagybetűs írásmódra! Sem a cégnevet, sem a címet, sem a helyszínt nem szabad rövidíteni. Természetesen, ha az üzlet vagy a szolgáltató maga is rövidítve használja a nevét, akkor alkalmazhatjuk a rövidítést. Figyeljünk a kis- és nagybetűs írásmódra!  További kérdésed van?

  A kérdező űrlap segítségével kérdésedet elküldheted nekünk! Szívesen segítünk!
  Regisztrálj most ingyenesen és írj bejegyzést!

  Hirdetés