Hirdetés

Extreme Digital boltok nyitvatartása – Magyarország legnagyobb internetes műszaki áruháza offline is bepróbálkozik

2017. 03. 28.
Nyitvatartas Extreme DigitalSokat olvasunk arról, hogy a több száz értékesítési hellyel rendelkező kiskereskedelmi cégek rohamtempóban ’húzzák fel’ digitális áruházaikat, hogy ne maradjanak ki a Magyarországon dinamikusan bővülő internetes kereskedelemből. Az már viszont kevésbé mindennapi, hogy egy internetes vállalkozás fizikai értékesítési helyeket nyisson. Magyarország legnagyobb elektronikai webáruháza szembe megy a trenddel.Extreme Digital története

A 2001-ben indult vállalkozást Várkonyi Balázs és Kelemen Gyula alapította és a gimnazista korban lévő alapítók nyári szüneti elfoglaltsága (számítógépekkel történő seftelés) adta az ötletet, hogy műszaki vállalkozásba kezdjenek. Mára több mint 200 alkalmazottja van a cégnek és fokozatosan bővülnek vidéken és Budapesten értékesítési helyekkel, bemutatótermekkel.

2003-ban már két értékesítési hely és egy szervízközpont tartozik a céghez.

2004 jelenti a vízválasztó pontot a cég életében, ugyanis a kibontakozó trendet felismerve és az e-kereskedelemre fókuszálva az interneten kezdik árulni a digitális fényképezőgépeket és számítógépeket.

2005-ben bemutatótermet nyitnak a ’Mammut’ bevásárlóközpontban, ahol mindig a legújabb elektronikai cuccok várják az érdeklődőket.

2006-tól indul a fizikai értékesítési helyek expanziója és Szegeden megnyílik az első vidéki eDigital bolt.

Közben szépen fejlődik a cég értékesítési súlypontját jelentő e-kereskedelem és 2007-ben már több mint 20.000 látogatója van a honlapnak napi szinten. Ugyanezen évben zártkörű részvénytársasággá alakul a cég és a befolyó összegből régiós terjeszkedésbe kezd.

2015-re az Extreme Digital boltok nyitvatartása már 12-szer szerepel a Nyitvatartás24 oldalán.

2010-től felpörög a régiós terjeszkedés: először Csehország és Szlovákia, majd 2011-ben Románia, 2013-ban Horvátország, 2015-ben Szlovénia majd 2016-ban Bulgáriában jelenik meg a magyar vállalat.

A Nyitvatartás24 oldalán elérhetőek az Extreme Digital boltok nyitvatartása

Vajon mit tartogat a jövő a sikeres e-kereskedelmi cégnek? Egyelőre a legfrissebb számadatok magukért beszélnek: A napi látogatók száma 70 000 fölött van, és a cég utolsó pénzügyi beszámolója alapján az utolsó éves nettó árbevétele 29 milliárd forint volt amellyel az e-kereskedelmi szektor piacvezető cége. A 211 főt foglalkoztató cég valamint a következő 9 legnagyobb e-kereskedelmi vállalkozás adja a magyar teljes hazai online kereskedelem forgalmának 34% -át adják. Jelenleg 15 Extreme Digital értékesítési pont található a Nyitvatartás24 oldalán.

Források:
https://edigital.hu/
https://www.gkidigital.hu/2016/06/02/etoplista2016/

« vissza a kezdőlapra

Hirdetés