Hirdetés

A Fornetti franchise - frissen sütött péksütemények Magyarország minden szegletében

2017. 06. 14.
Nyitvatartas FornettiA Fornetti 1997-ben robbant be a köztudatba és mára 1500 franchise modellben működő látványpéksége az egész országot lefedi. Mi több, a szélesebb régióban is megvetette a lábát. A nyitvatartás24 oldalán számos olyan üzlet található, amely a magyar alapítású cég termékeit árulja. A svájci ARYZTA nagybefektető révén igazi régiós bajnokká vált a két évtizede Palásti József pékmester által Kecskeméten alapított családi vállalkozás, amely mára 27 országban képviselteti magát. Az innovatív megoldásokkal bátran kísérletező cég fő piacai Magyarország mellett Románia, Ukrajna és Szlovákia, de már Bulgáriában is rendelkeznek gyártóegységgel.

A cég Wikipédia oldala szerint a cég termékeit naponta egymillióan fogyasztják és Magyarországon 800 embernek biztosít megélhetést.

Minek köszönheti a Fornetti a sikereit?

Ha egy szóban kellene megválaszolni: gyorsaság. A cég a kétezres évek elején gyorsan felismerte a kibontakozó új trendet, a porciózótt péktermékek térhódítását, látványpékségek elterjedését. A cég állandóan különutas üzletpolitikát folytatott az ARYZTA 2015-ös cégfelvásárlása előtt, bátran kísérletezett új termékekkel, fokozott hangsúlyt fektetett a fogyasztói visszajelzésekre és az élelmiszerbiztonságra. A másik, hogy gyorsan felismerte a franchise-szerű (francia eredetű szó, amely egy szerződéses kapcsolaton alapuló együttműködési formát jelöl) működésben rejlő potenciált. Mára Magyarországon 1500 franchise sütési ponttal rendelkezik, melynek értelmében a cég biztosítja a marketing, promóciós anyagot, a szaktudást és a terméket is. Emellett 1800 bolti pékséggel is rendelkezik.

Az alapítóról

A cég alapítója, Palásti József, igazi“self-made”vállalkozó, aki a piacesprofit.hu honlapnak adott múlt évi nyilatkozata alapján a saját gyermekének vallja a vállalkozást. 2015-ben adta el a Fornetti-t. Elmondása szerint nehéz döntés volt megválni a cégtól, de tudja, hogy jó kezekben lesz.

Üzletépítési karrierjét Amerikában folytatja, ahol magyar startupok piacra jutását egyengeti és ha szükséges, vagy fantáziát lát az ötletben, akkor befektetőként is beszáll.

Nincs olyan kistelepülés, régióközpont, megyeközpont, kisváros, ahol a nyitvatartas24.hu ne listázta volna a Fornetti látványpékségeit, sütési pontjait és más érdekeltségeit. Amennyiben találtok olyan üzletet, ami nem szerepel még az adatbázisban, bátran írjátok meg.

« vissza a kezdőlapra

Hirdetés